Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Φτιάξτε λικέρ ρόδι.Υλικά 1 κιλό σπυριά από ρόδια 3/4 του κιλού ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του ελ. καφέ νερό 1 μοσχοκάρυδο [ προαιρετικό] κονιάκ Εκτέλεση Βάζεις σε μία κατσαρόλα, να βράσουν , σε μέτρια φωτιά 10΄περίπου λεπτά. Τα σπόρια του ροδιού, την ζάχαρη, και το νερό. Αφού λιώσει η ζάχαρη και ο καρπός του ροδιού [μένει μόνο το κουκούτσι.] Το βάζεις στην άκρη να κρυώσει. Στην συνέχεια , στραγγίζεις τα σποράκια και μετράς, όσα φλιτζάνια χυμό απο το ρόδι που έβρασες, τόσο κονιάκ θα βάλεις στο βάζο. Το ανακατεύεις και το αφήνεις 30 ημέρες στην άκρη να ωριμάσει το λικέρ. Και αφού περάσει ο χρόνος των 30 ημερών, το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Είναι έτοιμο για κέρασμα. Στην υγειά σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου