Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι !!


  • 8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.
  • Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.
  • Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
  • Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.
  • Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.
  • Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου