- 750 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο σουσάμι άσπρο και μαύρο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που κάνουμε και το απλό ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολα, πιέζουμε να ισιώσει και να πάρει το σχήμα που θέλουμε, κάνουμε μικρά βαθουλώματα με την άκρη ενός στρογγυλού αντικειμένου ή του δακτύλου μας και αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μισή ωρίτσα λίγο να δέσει και να φουσκώσει (δε θέλει πολύ φούσκωμα)
- Μετά, βρέχουμε με λίγο νερό ή λαδάκι για να πασπαλίσουμε με το σουσάμι, και ψήνουμε στους 175, για 30 λεπτά περίπου (το ψήσιμο εξαρτάται απ'τον κάθε φούρνο).
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017
Λαγάνα πανεύκολη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου