Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Λαγάνα πανεύκολη.


  • 750 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο σουσάμι άσπρο και μαύρο
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που κάνουμε και το απλό ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολα, πιέζουμε να ισιώσει και να πάρει το σχήμα που θέλουμε, κάνουμε μικρά βαθουλώματα με την άκρη ενός στρογγυλού αντικειμένου ή του δακτύλου μας και αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μισή ωρίτσα λίγο να δέσει και να φουσκώσει (δε θέλει πολύ φούσκωμα)
  • Μετά, βρέχουμε με λίγο νερό ή λαδάκι για να πασπαλίσουμε με το σουσάμι, και ψήνουμε στους 175, για 30 λεπτά περίπου (το ψήσιμο εξαρτάται απ'τον κάθε φούρνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου