Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Σάλιαροι


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά μπείκιν πάουντερ
1 ½ κούπα λάδι
½ κούπα σταχτόνερο
½ κιλό καρυδόψυχα
Κανελογαρύφαλα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Σε ένα μπολ έχουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σταχτόνερο και λίγο λίγο το αλεύρι και παράλληλα ανακατεύουμε με το χέρι και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια. Κατόπιν σε ένα μπολ έχουμε την καρυδόψιχα και ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε. Έπειτα πατικώνουμε τα μπαλάκια και στη μέση βάζουμε λίγο γέμιση και ύστερα το κλείνουμε και το δουλεύουμε λίγο με το χέρι. Δίνουμε στο ζυμαράκι με τη γέμιση το σχήμα μισοφέγγαρου και το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Το επαναλαμβάνουμε σε όλα τα μπαλάκια μας και στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο. Όταν γίνει και είναι ακόμη ζεστά τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και ύστερα πασπαλίζουμε και από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου