- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
- 2 κιλά ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.
- Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.
- Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
- Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.
- Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.
- Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τετάρτη 15 Απριλίου 2020
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι !!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου