- 3 κιλά κολοκύθι άσπρο αρίδα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- ασβεστόνερο
- Τα κομμάτια αυτά της αρίδας βάλτε τα σε ασβεστόνερο (Που το ετοιμάζετε ως εξής: βάλτε σε μια λεκάνη 4-5 λίτρα νερό. Προσθέστε 4-5 κουταλιές της σούπας γεμάτες πολτό ασβέστη. Μέσα σ’ αυτό βάλτε τα κομμάτια της αρίδας και αφήστε τα για 2-3 ώρες).Στη συνέχεια βγάλτε από το ασβεστόνερο τα κομμάτια – που τώρα πια έχουν σκληρύνει - , πλύνετέ τα πολύ-πολύ καλά και πολλά χέρια και βράστε τα τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό μόλις κοχλάζει. Στραγγίστε τα κι αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να περιμένουν.Στο μεταξύ βράστε 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα. Προσθέστε τις αρίδες μέσα στο σιρόπι και βράστε το γλυκό μέχρι να δέσει. Ύστερα προσθέστε τις βανίλιες, τη γλυκόζη, το χυμό λεμονιού, ανακινήστε την κατσαρόλα και κλείστε τη φωτιά.Φυλάξτε σε αποστειρωμένα βάζα αφού αφαιρέσετε το ξύλο της κανέλας.
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018
Γλυκό κουταλιού κολοκύθι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου