Υλικά
- Κανταΐφι
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 4 φλιτζάνια καρυδόψυχα
- φλούδα λεμονιού
- 1 κιλό κανταΐφι
- 7 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 φλιτζάνια νερό
Οδηγίες / Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα
- Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο
- Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια
- Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο κανταΐφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο
- Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
- Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
- Φτιάχνετε το σιρόπι
- Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
- Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
- Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το κανταΐφι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου